Op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland, ligt een bijzonder gebied. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. In 2000 werd ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden aangewezen als Nationaal Park.

Schrijf hier een uitgebreide omschrijving van deze faciliteit

In de omgeving: 129km

Meer activiteiten

Aqua Zoo Friesland

De waterrijke dierenwereld van Aqua Zoo Friesland; wat een belevenis! Ontmoet zeeberen, zeehonden, pinguïns, wallabies, flamingo's, dwergotters, ocelotten, bevers en pelikanen en kom oog in oog te staan met ringstaartmaki's en rode vari's op het lemureneiland. Voor de kinderen is er ook van alles te beleven in het park! Kom ravotten in de speeltuin, dieren knuffelen in de kinderboerderij en een spannende Zoo Quest maken langs de bewoners van het park. Ontmoet tijdens de Zoo Times bijzondere dieren waar allerlei interessante informatie over wordt verteld.

Avifauna

Waarom is een flamingo roze? Hoeveel weegt de kleinste kolibrie? En wat is de grootste vogel ter wereld? Kom het zelf uitvogelen in Vogelpark Avifauna!

Amusementspark Tivoli

Leef je uit in de achtbaan, botsauto's BeeBee, de botsboten, Harm's Kippenfarm, trampolines, buggy's, binnenspeeltuin Circus Fun City of in één van de vele andere attracties!! Ook is het feest met het animatieteam! Poppenkast, schminken, dansen, zingen en nog veel meer. Ze zijn een hoop van plan om het supergezellig te maken in ons park. Let op: Tiffi & Toffi vinden het ook leuk om in het park te spelen. Wie weet ontmoet jij ze wel!

Apekooi Groningen

Het leukste spel bij gymnastiek: rennen, springen, klimmen, glijden, verstoppen en weer wegrennen. Zonder de vloer te raken, dat is Apekooi! Kinderpartycentrum Apekooi is gebaseerd op dit spel, waar de kinderen zich heerlijk kunnen uitleven in de enorme speelkooi vol verrassende hoeken. Kruipen door tunnels Zig-zag omhoog door de torens om vervolgens door de glijbanen weer naar beneden te zoeven en een plons in een ballenbad te nemen en... er is nog veel meer! Ook voor de allerkleinsten

Canal Bike Run Groningen

Waterfietsen door de Groningse grachten is al leuk, maar nòg specialer is het met een puzzeltocht te doen. Tijdens deze waterfiets puzzeltocht worden er allerlei vragen gesteld waar u het antwoord op moet geven!

Mountain Network

Altijd al eens willen klimmen? Neem je familie of vrienden mee en ga de uitdaging aan. Klim onder professionele begeleiding naar de top van een van onze klimhallen!

Outdoor Klimpark Grolloo

Een klimpark is een andere beleving van de natuur. In een bos van ongever 1,2 hectare zijn vijf parcoursen gebouwd. Je beweegt via de klimonderdelen van boom tot boom.

De Deelen

Een eeuw geleden werd er turf gegraven, nu is het een rijk natuurgebied. Met een landschap dat doet denken aan de kwelders langs de Waddenzee. En dat midden in Friesland.

Eiland van Maurik

Het Eiland van Maurik bestaat uit twee prachtige recreatieterreinen: het surfterrein en het strandbad. Het waterrecreatiegebied staat in open verbinding met de rivier de Neder-Rijn, waardoor watersporters prima hun sport kunnen beoefenen.

Nationaal Park De Alde Feanen

n het hart van Friesland, in de driehoek tussen Leeuwarden, Heerenveen en Drachten, ligt het bijna 4.000 ha grote laagveenmoeras De Alde Feanen. Het is een zeer afwisselend landschap bestaande uit meren, veenplassen, petgaten, rietlanden, ruigten, struwelen en moerasbossen.

Parken en tuinen Groningen

Het Stadspark is een groot en ruim opgezet park nabij Martiniplaza in de stad Groningen. De aanleg van het park was een initiatie van de Groninger industrieel Jan Evert Scholten en duurde maar liefst dertien jaar.

Erve Kots

Erve Kots is een openluchtmuseum met een pannenkoekenrestaurant en zalencentrum in Lievelde, in de Nederlandse gemeente Oost Gelre