DoeZoo, Kriebelbeestjes zijn niet eng! Het leukste uitje van Groningen

Schrijf hier een uitgebreide omschrijving van deze faciliteit

In de omgeving: 177km

Meer In de omgeving

Miramar Zeemuseum

Miramar Zeemuseum toont u de indrukwekkende collectie zeecuriosa die de reislustige juffrouw Warners vanuit alle wereldzeeën en werelddelen heeft verzameld. Miramar Zeemuseum organiseert jaarlijks grote wisselexposities. Daarnaast heeft het museum een een rariteitenkabinet of ‘wunderkammer’. Er is een café met terras en een winkel. In ons ‘Science café’ organiseren we interessante lezingen van onder andere Redmond O’Hanlon, Midas Dekkers en anderen. Houd voor deze en andere activiteiten onze website in de gaten. U kunt bij ons tevens terecht voor rondleidingen, excursies, kinderpartijtjes, kinderactiviteiten, schoolbezoek en zaalverhuur.

Toverland

Gasten op adem laten komen en helpen loskomen van de waan van alledag. Dit doen we door een uitgekiend palet aan te bieden van attracties, shows, speeltoestellen, lekker eten en drinken, prachtige natuur, gedetailleerde thematisering én vooral…… met behulp van ons geheime wapen: onze medewerkers! De échte magie van Toverland is namelijk de bezieling en het eigenaarschap van onze medewerkers. Zij creëren die gelukservaringen door onze gasten écht te zien, ze onder te dompelen in gastvrijheid en door hun verwachtingen te overtreffen.

Aquadrome

Een spetterend dagje uit!

Apenheuvel

De Apenheul is uniek in de wereld. Nergens zijn zoveel verschillende soorten apen bij elkaar. In de Apenheul lopen wel tweehonderd verschillende soorten vrij rond tussen de bezoekers. Kinderen vermaken zich prima. Op de avontuurlijke MekranotiTrail beleven ze via touwbruggen, klimtorens en wiebelbruggen hoe het is om hun weg te vinden in het oerwoud. Het dierenpark werd in 2008 gerenoveerd en heeft een Amazonebrug gekregen van wel tweehonderd meter lang. Deze slingert tussen de verschillende apeneilanden.
Apenheuvel
Apenheuvel

Aqua Zoo Friesland

De waterrijke dierenwereld van Aqua Zoo Friesland; wat een belevenis! Ontmoet zeeberen, zeehonden, pinguïns, wallabies, flamingo's, dwergotters, ocelotten, bevers en pelikanen en kom oog in oog te staan met ringstaartmaki's en rode vari's op het lemureneiland. Voor de kinderen is er ook van alles te beleven in het park! Kom ravotten in de speeltuin, dieren knuffelen in de kinderboerderij en een spannende Zoo Quest maken langs de bewoners van het park. Ontmoet tijdens de Zoo Times bijzondere dieren waar allerlei interessante informatie over wordt verteld.

Avifauna

Waarom is een flamingo roze? Hoeveel weegt de kleinste kolibrie? En wat is de grootste vogel ter wereld? Kom het zelf uitvogelen in Vogelpark Avifauna!

Burgers Zoo

In Burgers' Zoo ontdekken de bezoekers natuurgebieden uit de hele wereld. De dierenverblijven zijn zo natuurlijk mogelijk gemaakt. Het Arnhemse dierenpark is ingedeeld in verschillende thematische leefgebieden, zoals het tropische regenwoud, de rotswoestijn, de Oost-Afrikaanse savanne, het tropische koraalrif en een tropisch vloedbos. Johan Burgers is de grondlegger van de Arnhemse dierentuin Burgers' Zoo. In 1913 stelde hij zijn fazanterie open voor publiek. Tien jaar later verhuisde hij naar een groter terrein in de Gelderse stad, waar hij ook andere dieren ging houden. In 1923 werd dan ook Burgers' Dierenpark opgericht. Het bijzondere aan het huidige - én het vroegere - Burgers' Zoo is dat het allemaal tralieloze verblijven zijn.

Dierenpark Amersfoort

In DierenPark Amersfoort zie je alle dieren van heel dichtbij. Je staat vaak letterlijk neus aan neus met niets minder dan een glazen wand tussen jou en de dieren. Bij de lange giraffen op de Savanne sta je op dezelfde hoogte en kijk je recht in hun grote ogen. In de Stad der Oudheid zie je krokodillen, bavianen en de indrukwekkende tijgers.
Dierenpark Amersfoort
Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Artis

Artis heeft dieren van over de hele wereld! Er zijn in Artis ruim 250 soorten vogels en zoogdieren. Verder leven in Artis reptielen, amfibieën, vissen en ongewervelde dieren.

Dierenpark Taman Indonesia

Wel eens een gehoord van katten die de duurste koffiebonen uitpoepen? Of Beo's die kunnen praten? Neem dan eens een kijkje in tropisch dierenpark Taman Indonesia. Hier vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesie zoals de Binturong, de Loewaks en Maleise Bosuilen, en kun je genieten van Indische hapjes en drankjes, een kijkje nemen in een Mentawai paalwoning of rondsnuffelen op een heuse pasar. Voor kinderen is er een verkleedhoek met Indonesische klederdracht, een wayangtheater.

Diergaarde Blijdorp

Één van Europa's mooiste dierentuinen ligt in Rotterdam! Diergaarde Blijdorp is uitgegroeid tot één van de mooiste dierentuinen van Europa. Van lente tot winter is er van alles te beleven. Reis met ons mee door de werelddelen en bewonder de vele dieren in hun zo natuurlijk mogelijke omgeving.

Dolfinarium

Het Dolfinarium in Harderwijk is het enige dolfinarium in Nederland. Het werd geopend in 1965. In 2006 trok het Dolfinarium meer dan 800.000 bezoekers. In 2007 waren dat er 720.000. Het is een park met diverse bassins in de open lucht en een bassin in een grote ronde hal. De dolfijnen zijn er ondergebracht in grote zoutwaterbassins (waaronder het overdekte) en worden onder andere getraind om shows te geven. Die worden een aantal malen per dag voor het publiek gegeven. Ook andere dieren geven shows, waaronder de walrussen en zeeleeuwen. In het park is een overzicht te krijgen van de verschillende shows die op een dag gegeven worden. Het Dolfinarium heeft, behalve de dierenverblijven met de shows, ook een eigen strand aan het Veluwemeer. Ook zijn er verschillende grote en kleinere speeltuinen in het park te vinden en staan in het park verschillende Boeibakens met informatie over een bepaalde diersoort. Tevens is er een filmtheater achterin het park, waar een 3D-film wordt vertoond, op dit moment: de ingekorte versie van Spetter en het Romanov-Raadsel. De film is eigenlijk een 4D-film, omdat er verschillende special effects (trillingen, wind, water) in de stoelen zitten verwerkt. De film kan alleen optimaal bekeken worden als men het brilletje draagt dat bij de ingang wordt uitgedeeld.

Gaiapark Kerkrade

In het Zuid-Limburgse heuvellandschap ligt GaiaPark Kerkrade Zoo, het eerste dierenpark dat volledig in de 21e eeuw is ontworpen en gebouwd. Het resultaat is dan ook bijzonder: weidse vergezichten, een overweldigende natuurbeleving, speciale speelvoorzieningen, ruime dierverblijven, spannende architectuur en een gevarieerde diercollectie. Dat alles in het Limburgse heuvellandschap. Dichterbij de natuur kun je in een dierentuin niet komen.

Reptielenzoo Iguana

Rondom een subtropische serre zijn, verdeeld over vier gebouwen, ruim vijfhonderd levende reptielen, amfibieen en insecten uit de gehele wereld te zien. De groote van de dieren loopt uiteen van vijf centimeter (de giftige Keizerschorpioen) tot meer dan 6 1/2 meter (Netpython). Verder treft u o.a. aan: kikkers, padden, salamanders, slangen, hagedissen, krokodilachtigen, schildpadden, insecten, vogelspinnen, enz. Er is een babykamer waar eieren worden uitgebroed en jonger dieren te zien zijn. U kunt oog in oog komen te staan met de giganten uit de reptielenwereld. Een belevenis die u niet mag missen! Een bezoek van ons tentoonstelling duurt gemiddeld 1 1/2 uur .

Safaripark Beekse Bergen

Afrika in één dag beleven in Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek wacht een Afrikaans avontuur met brullende leeuwen, nieuwsgierige giraffen en overstekende zebra's. Het safaripark is 365 dagen per jaar geopend. In het grootste wildlife park van Nederland ontmoet je 1.500 dieren in hun natuurlijke omgeving. Ook Calimero - de grootste olifant van Europa - woont hier. Net als neushoorns, chimpansees en jachtluipaarden. Ervaar een safari in de zomer met de ondergaande zon of ervaar de safari in de winter waarin de dieren zich heel anders gedragen.

Vlinderparadijs

Genieten van de exotische, kleurrijke vliegende juuwelen van de natuur in een speciaal daarvoor aangelegd stukje tropisch oerwoud. Dat is Vlinderparadijs "Papiliorama" Iedere dag vliegen honderden vlinders uit diverse werelddelen op zoek naar nectar in de speciaal hiervoor aangeplante bloemen. Rupsen knagen er lustig op los om hun buikjes zo snel als mogelijk vol te krijgen. Dit alles bij een warm en vochtig klimaat.

Wereldtuinen Mondo Verde

U bent welkom in de prachtige Wereldtuinen Mondo Verde! Hier kan iedereen een hele dag vol (ont)spanning en plezier beleven. Het 250.000 M2 grote park kent 4 themaparken. Dus kom genieten van tuinen, kunst en cultuur in de Wereldtuinen. Kijk uw ogen uit in het dierenpark met apen, vogels, vissen, zeldzame schapenrassen, walibi's en een supergrote kinderboerderij. Beleef spanning en plezier in het spannende Dinofauna met de 14 meter grote reus van de Apenijnen in het midden van dit superspannende bos. En beleef ook uren plezier in de vele attracties, waaronder een touwvlot, stenen rotspad, klimvulkanen, houten speeltoestellen en een echte botsautotent. Beleef de dag van uw leven en kom naar Mondo Verde in Landgraaf!

Zeehondencreche Pieterburen

Een bezoek aan de Zeehondencrèche is geschikt en interessant voor iedere leeftijdsgroep. U kunt met eigen ogen zien met welke problemen zeehonden te maken hebben en wat de crèche daaraan doet. In de Zeehondencrèche kunt u letterlijk in de keuken kijken.